Ervaringsdeskundige

Mijn eigen scheiding…poeh. Inmiddels is het al weer bijna 7 jaar geleden. Maar ik kan het met nog herinneren als de dag van gisteren. Toen mijn toenmalige partner en vader van mijn kinderen tegen me zei dat ie niet meer met me verder wilde. Dat had ik niet zien aankomen…maar als ik heel eerlijk ben tegen mezelf, misschien toch eigenlijk wel. Uiteindelijk heeft het nog een half jaar geduurd voordat we ècht het besluit namen om uit elkaar te gaan. Pfff, wat er dan allemaal op je af komt aan regelwerk… maar vooral ook aan emoties. Wat ben ik boos en verdrietig geweest. En het was zo heftig om onze eigen kinderen zo intens verdrietig te zien toen we ze het vertelden…hartverscheurend 💔. 

Daadkracht

Maar vervolgens zijn we daadkrachtig aan het de slag gegaan om zo snel mogelijk alles te regelen en zo snel mogelijk duidelijkheid te kunnen geven aan de kinderen 💪. En het ging ook voorspoedig. Vooral omdat we allebei dezelfde doelen hadden: de kinderen moesten zo min mogelijk last van de scheiding hebben. En we gunden elkaar een fijne nieuwe start. Dat vergde een hoop flexibiliteit en empathie. Maar het is ons gelukt. De band tussen mijn ex en mij is nog altijd prima. Hij is een ontzettend lieve papa. We zijn allebei doorgegaan met ons leven. En we komen af en toe bij elkaar op de koffie om bij te praten, over onze nieuwe levens en die van de kinderen. Dat voelt prima. We hebben zelfs lol samen! 

Ik ben er supertrots op dat wij dit zo goed voor elkaar hebben gekregen. Ondanks alle boosheid en verdriet. Alle ‘partijen’ zijn daar uiteindelijk beter van geworden. En dat gun ik jou ook. Scheiden is ontzettend heftig, moeilijk, verdrietig en ingewikkeld. Maar als je ervoor kiest om er samen uit te komen, voor je kinderen, je ex en ook voor jezelf, dan komt het goed. En Ik kan je daarbij helpen. Door je goed te informeren over je opties, me te verdiepen in jullie beiden en jullie situatie, structuur te geven in deze chaotische en emotionele tijd, de communicatie tussen jou en je (ex-)partner te verbeteren en door je voldoende ruimte te geven voor je emoties zonder te oordelen en zonder het resultaat uit het oog te verliezen. 

Weloverwogen, in verbinding, 

waardevrij en daadkrachtig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *