Geef eens vaker een complimentje!

Hoe vaak geef jij een ander een complimentje? Eentje die ook echt gemeend is? En hoe ga je er mee om als je een complimentje krijgt?

Complimentjes geven is best moeilijk..

Ik las laatst ergens dat we het steeds moeilijker vinden om complimentjes te geven omdat we er te weinig tijd voor hebben! Echt waar: te weinig tijd! We zijn namelijk te veel met onszelf bezig, hebben minder tijd om de andere goed te leren kennen en daardoor is het lastiger geworden om oprechte en bij de persoon passende complimenten te geven. Terwijl het zoveel bewezen gezondheidsvoordelen heeft! En we meer dan ooit juist behoefte hebben aan dat stukje waardering… De vraag en het aanbod op dit vlak is dus helaas steeds minder op elkaar afgestemd…

Complimenten tijdens mijn scheiding en erna

Tijdens mijn scheiding heb ik veel gehad aan mijn vrienden, die me onder meer complimenteerden met hoe ik deed, hoe daadkrachtig ik alles aan pakte. Dat hielp mij om door te gaan, gaf me een beter zelfbeeld en maakte me er ervan bewust dat ik er niet alleen voor stond. Precies wat ik nodig had toen!

En mijn nieuwe partner, een passionele Griek, overlaadt me nu nog altijd met complimenten! Als nuchtere Hollandse was ik dat niet gewend en was ik in het begin van onze relatie wat wantrouwig. Maar ik heb zijn familie ontmoet en zij zijn ook al zo complimenteus! En warm! En knuffelig! Daar kunnen wij ‘Hollanders’ nog wat van leren! Dus inmiddels weet ik dat ie het meent en heeft mijn zelfvertrouwen een enorme boost gekregen. En dankzij hem ben ik zelf ook meer complimenten gaan geven. Want het is fijn om ze te krijgen, maar het voelt nog beter om ze te geven. Het zorgt voor meer verbinding èn een betere relatie, mits ze oprecht zijn natuurlijk! Is dat niet iets waar we allemaal behoefte aan hebben?

Dus: wie heb jij vandaag een complimentje gegeven? Het kan nog!

Weloverwogen, in verbinding, zonder oordeel en daadkrachtig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *