Mama, ik ben er ook nog!

Toen ik zelf ging scheiden vond ik het soms moeilijk om aandacht te geven aan mijn kinderen en ècht naar ze te luisteren. Ik zat vol verdriet en er moest een hoop geregeld worden. Ik voelde me erg schuldig omdat ik soms maar met een half oor naar mijn kinderen luisterde 😢. Terwijl zij natuurlijk ook verdrietig waren en aandacht nodig hadden. Ik kreeg toen de tip dat ik voor mezelf enkele momenten op de dag moest kiezen waarop ik wèl die broodnodige aandacht gaf en dat luisterend oor voor mijn kinderen was. Ik koos ervoor om dat tijdens het eten te doen. En tussen die momenten door mocht ik van mezelf weer terug gaan naar mijn eigen verdriet. Deze aanpak heeft mijn kinderen en mij ontzettend geholpen: het lukte me dan wèl om er voor mijn dochters te zijn. Waardoor ik me minder schuldig en daardoor nog slechter ging voelen. En mijn kinderen luchtten vanaf toen hun hart bij me en durfden hun emoties te laten zien …want nu luisterde ik wel naar ze… slik.

Week van het vergeten kind

Mijn kinderen zijn de scheiding gelukkig redelijk goed door gekomen. Maar dat is zeker niet altijd zo. Een (aanstaande) scheiding kan een reden zijn dat kinderen geen fijne thuissituatie hebben. Van 29 januari tot en met 4 februari vind daarom altijd de week van Het Vergeten Kind plaats plaats. Er wordt dan actief campagne gevoerd om hiervoor aandacht te vragen, aangezien er nog steeds duizenden kinderen in Nederland zijn die geen fijne thuissituatie hebben. 

Oudergids

Het Vergeten Kind heeft ook een Oudergids ontwikkeld: op de website www.ouderwijzer.nl, onder het kopje ‘Ouderschap’ -> ‘Scheiden en kinderen’ vind je allerhande tips en adviezen die erop gericht zijn om je kind(eren) te steunen en beschermen tijdens dit emotionele proces. 

 

Een scheidingsspecialist kan jou en je (ex-)partner hierin bijstaan.

Weloverwogen, in verbinding, 

waardevrij en daadkrachtig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *